Hoe vinden andere pleegkinderen het om in een nieuw pleeggezin te komen?

Andere pleegkinderen vinden het heel spannend om in een ander gezin te komen wonen en moeten hier erg aan wennen. De gewoontes in het nieuwe huis zijn anders en er zijn ook andere regels, bijvoorbeeld over het eten en de bedtijden. Je kunt van sommige dingen ook echt bang zijn, zoals bepaalde geluiden in het nieuwe huis of de hond bijvoorbeeld. Andere kinderen vertellen dat het fijn is om daar met de pleegouders over te praten, zij snappen dat en willen graag helpen.

De meeste kinderen vinden het niet zo leuk om in een (ander) pleeggezin te gaan wonen. Zij hadden het erg naar hun zin ergens anders en moeten nu  veranderen van school. Ook moeten ze vriendjes en vriendinnetjes achterlaten. Ze moeten vaak wennen aan het nieuwe gezin, school, de regels van het pleeggezin en de buurt.

Maar er zijn ook pleegkinderen die een beetje blij zijn dat ze in een pleeggezin zijn gekomen, omdat dit beter voor ze is. Pleegkinderen kunnen het pleeggezin leuk vinden en plezier hebben met de andere (pleeg) kinderen of de pleegouders uit het pleeggezin.

Andere pleegkinderen vertellen ons ook dat zij vaak hun familie missen en dat ze nog veel vragen hebben. Ze snappen bijvoorbeeld niet waarom hun dit is overkomen. We hebben aan de andere pleegkinderen tips gevraagd hoe je kunt wennen in het nieuwe pleeggezin. Die zie je hiernaast in de gele kaders.

joomla template 1.6
© 2014 Ontwerppartners